Dieptrekproducten

TTL Dieren vervaardigt dieptrekproducten met behulp van Erkoform 3d apparatuur. Het is mogelijk de volgende producten te leveren.

Retainers

Een clear retainer wordt over het algemeen gebruikt na een orthodontische behandeling.retainer2 Het is geen beugel die je tanden en kiezen corrigeert, maar een plaatje die de stand van je gebit vasthoudt. Het is transparant en wordt vooral 's nachts gedragen.

Bleeklepels

bleeklepelTTL Dieren vervaardigt bleeklepels die gebruikt kunnen worden om de tanden thuis te bleken. De bleeklepel wordt passend voor uw gebit gemaakt zodat het tandvlees beschermd wordt tegen de blekende stof.


Mondbeschermers (playsafe)

Bij TTL Dieren kunt u een gebitsbeschermer op maat laten maken. Deze wordt voornamelijk gedragen tijdens het sporten en kan eventuele schade bij een ongeluk beperken. Doordat de gebitsbeschermer precies op maat voor u wordt gemaakt zijn het draagcomfort en de bescherming optimaal. De Playsafe® gebitsbeschermer biedt een perfecte bescherming bij risicosporten.

Eenvoudige stabilisatie splinten

Op het laboratorium kunnen ook splinten vervaardigd worden. Een splint wordt vooral gebruikt bij de behandeling van sommige kaakklachten en wanneer er sprake is van tandenknarsen. Bij kaakklachten helpt de splint u om verkeerde mondgewoonten (bijvoorbeeld kaakklemmen, nagelbijten, wang- of lipbijten) te vermijden, waardoor pijnklachten van de kauwspieren en kaakgewrichten kunnen verminderen. Bij tandenknarsen beschermt de splint uw gebit, zodat het voortgaande gebitsslijtage voorkomt.